Blijf op de hoogte!

Intro voor Brancheverenigingen

Wat kan Tenvo voor uw leden betekenen?

Ondernemers willen ondernemen. Dat weet u als brancheorganisatie als geen ander. U hebt de schone taak op u genomen om werkgevers bij het ondernemen in raad en daad bij te staan. En dat is geen overbodige luxe. De
regels en wetgeving rond het ondernemen worden er niet minder ingewikkeld.

Op gezette tijden krijgt elke ondernemer ermee te maken: extra loonkosten, door uitval van medewerkers. In veel situaties is er een aansprakelijke partij, zodat wij die kosten voor u kunnen verhalen. Daarom is het belangrijk om altijd de exacte oorzaak van het verzuim te achterhalen.

Nederland kent het zogenaamde regresrecht. Dit recht maakt het mogelijk om het wettelijke netto loon dat de werkgever aan de arbeidsongeschikte werknemer doorbetaalt, te verhalen op de partij die er voor heeft gezorgd dat
de werknemer arbeidsongeschikt
  werd. Het regresrecht kent loonsomschade en letselschade.
– Met loonsomschade wordt het wettelijke netto loon dat aan de arbeidsongeschikte werknemer wordt betaald, bedoeld.
– Letselschade wordt door de werknemer zelf geleden. Denk aan kapotte kledingstukken, dokters- en ziekenhuiskosten, huishoudelijke hulp (materiële schade) of schadeloosstelling (immateriële schade).

Veelvoorkomende oorzaken waarbij u van onze diensten kunt profiteren zijn onder andere: verkeersongevallen, mishandeling of medische fouten. Onze specialisten werken al ruim 20 jaar met toewijding en enthousiasme voor een keur aan tevreden klanten.

Door aanpassingen in de wetgeving zijn de kosten waar u mee geconfronteerd kunt worden alleen maar gestegen. Daarom zijn wij er niet alleen voor het verhalen van loonschade, maar ook voor re-integratiekosten en letselschade. Bovendien schakelt u ons in op basis van ‘no cure, no pay’, dus u loopt met Tenvo geen enkel financieel risico.